Събития в ОУ “ Отец Паисий“ село Овчарово

Екскурзия 15.06.2017г.-Мадарски конник -Плиска-Преслав

Общински спортен празник
Учениците от ОУ “Отец Паисий” взеха дейно участие в Общински спортен празник „ Да спортуваме заедно-2017г.„ организиран от Община Добричка.
Спортния празник има за цел да популяризира спорта сред учениците и младежите от населените места на територията на общината.
На 22.04.2017 г. се проведе турнир по мини футбол на стадиона в с. Стожер , на който нашите ученици се представиха достойно и се завърнахме с грамота и награди за училището.
На 29.04.2017г. в с.Карапелит продължи надпреварата в турнир по тенис на маса, шах и лека атлетика . Отбора по шах представен от Мустафа Реджеп (8 клас), Стивън Орлинов (7 клас), Калоян Цветанов (7клас), Даниел Добринов (6 клас) се класира на 3 място.

Кариерно ориентиране

Информация

Във връзка с Националната стратегия за насърчаване на грамотността в ОУ”Отец Паисий” с.Овчарово,общ.Добричка,обл.Добрич се проведе седмица на ученическото четене на Чудомировите разкази.
В седмицата посветена на на творчеството на Чудомир участваха ученици от пети и шести клас.

Разгледайте презентация за Чудомир >>

Темите бяха заложени и в училищната програма по проект”Твоят час”.
На 20.03.2017г. учениците изготвиха два къта посветени на автора с негови книги,илюстрации и снимки.

На 21.03.2017г.се проведе занятие под надслов”Чудомир-чудото на смеха” с ръководител-Детелина Дукова.Учениците се запознаха с живота и творчеството на Чудомир.Четоха изразително и по роли разказите му. Разпознаваха героите на Чудомир върху неговите акварели.
За набавяне на произведенията ,учениците посетиха читалищната библиотека и сами доставиха томовете с произведенията на Чудомир./22.03.2017г./
За две седмици учениците под ръководството на г-жа Ана Букурова-възпитател ПИГ подготвиха спектакъл по произведенията на Чудомир с костюми и подходящ музикален съпровод,като по този начин много сполучливо пресъздадоха атмосферата от разказите на Чудомир.Този спектакъл беше представен на 23.03.2017г.
На 24.03.2017г. учениците подготвиха презентация за Чудомир в часовете по Информационни технологии и тя бе представена пред учители и деца от VдоVIIIклас.
Седмицата на Чудомир накара учениците да четат,да предават емоционалните състояния на героите от разказите,да се трудят упорито,за да представят достойно творчеството на Чудомир.

”Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им“

Във връзка с изпълнение на дейностите по проект BG05M20P001-2.004-0004”Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности,развиващи специфични знания и компетентности /ТВОЯТ ЧАС/,чл.69,ал.1 за популяризиране на дейностите по интереси и представяне на резултатите на учениците в ОУ„Отец Паисий“ – с. Овчарово, организирха публична изява –Тържество по повод 1 март.
Гости на тържеството:

– г-жа Ели Мартинова Петрова- Директор дирекция ХДЕППИП;
– общественост- с. Овчарово;
– читалищен секретар- с. Овчарово;
– родители;
– обществен съвет;

Учениците изработиха мартенички и картички за празника. Рецитираха стихчета и пяха песнички за Баба Марта. Баба Марта и нейната внучка Марта разказаха легенди, говориха за традицията и споделиха интересни факти. В изработването на мартенички се включиха родители и гости.
Събитието завърши с подарък- мартеничка за всеки гост.

Ден на розовата Фланелка – Ден за борба с тормоза в училище

Всяка последна сряда на месец февруари честваме Световния ден против тормоза в училище, популярен още като Ден на розовата фланелка.
Интересна е историята на празника, който набира все по-голяма известност у нас.
През 2007 год. деветокласник от Канада се появява на откриването на учебната година, облечен в розово поло. Така той си навлича обидите и подигравките на по-големите момчета, които успяват да го докарат до плач.
Двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс стават преки свидетели на тормоза. На следващия ден те решават да купят 50 розови тениски и да ги раздадат на съучениците си. По този начин децата изразяват своята подкрепа и съпричастност към тормозеното момче. Оттогава инициативата набира все по-голяма популярност сред младежите и бързо се разпространява из хиляди училища по целия свят.

Днес 22 февруари в ОУ „ Отец Паисий” с. Овчарово бе отбелязан деня на „ Розовата фланелка „ – ден без насилие и тормоз . Учениците от 3 и 4 клас изработиха нагледни табла, които бяха монтирани на входа на класните стаи, а учениците от прогимназиален етап „ засадиха” дърво на добротата и толерантността, окичено с розови сърчица и фланелки. На входа учениците подготвиха табло „ НЕ НА НАСИЛИЕТО” , изготвено от тях с много креативни идеи.
Всички ученици получиха розови балони и знаменца символ на доброто по света.

На 17.02.2017г. във връзка с Националната стратегия за насърчаване на грамотността, учениците от ПИГ-ІІ-ІV клас под ръководството на г-жа Надежда Иванова Георгиева се включиха в драматизация на приказката “ Дядовата ръкавичка“. Децата с голямо желание разпределиха ролите си и изработиха куклени герои.

Учениците от ОУ “ Отец Паисий“ почетоха паметта на Апостола. Отбелязването на 144-годишнина от гибелта на Васил Левски завърши със стих посветен на Апостола, написан от възпитаник на училището.

Апостола на свободата

Той е винаги в сърцата,
той се бореше за свободата.
Васил Левски за Родината си не се забави
и никой не ще го забрави.
Криеше се с най-различни имена,
под развяти знамена.
И обичаше Родината, земята,
затова на този ден почитаме
Апостола на свободата.

Ебру Юсеин Алис -4 клас

„Коледа в училище“

Национална седмица на четенето 10-14 ОКТОМВРИ 2016 г. в ОУ „Отец Паисий“ с. Овчарово, общ. Добричка
Разгледай Презентация 1 >>
Разгледай Презентация 2 >>

Откриване на новата 2016/2017 учебна година в ОУ „Отец Паисий“ с. Овчарово

Посрещане на първокласниците в ОУ „Отец Паисий“ с. Овчарово

Презентация Трети март >>
Презентация патронен празник >>
Презентация патронен празник 2 >>
Презентация закриване на учебната година >>

Голямото четене